WESSEL
zingt Zeeuws
/
/
The Serial
Dit zijn opnamen uit twee verschillende perioden van de Serial, van de vroegste periode waarin Wim Bakker drumde en Harry van der Wekken saxofoon speelde. De latere periode was met Martin Koster op drums en Herman Haas op keyboard. Karin de Kock, Wim Catshoek en ik waren de vaste kern over die jaren..
Dial a number
Karin de Kock, Wim Catshoek, Martin Koster, Herman Haas, Peter Wessel
studio 150
1981
​
was een van onze eerste pogingen om Nederland te bestormen. We namen dat nummer, als ik het me goed herinner, samen met Enola Gay en Statements op gedurende een weekend in Amsterdam. Het was 1981.
Met de demo ging ik langs verschillende platenmaatschappijen om te proberen een contract te krijgen. Dat viel niet mee. In de eerste plaats al niet om uberhaupt een afspraak te kunnen maken met die drukke platenbaasjes en dan, als je aan hun bureau mocht plaatsnemen beschikten zij over een breed arsenaal om je te ontmoedigen ook maar aan een carriere in de muziek te denken. Het toppunt was wel een vent die achter zijn bureau een enorme berg met cassettes had liggen. En dan bedoel ik echt enorm: ongeveer drie meter breed en anderhalve meter hoog! Hij draaide in mijn bijzijn het nummer en trok toen de cassette uit de speler en wierp hem achter zich in de stapel en zei: "sorry, ik hoor geen hit. Bedankt voor je komst".
Ik kon dus weer vertrekken, maar ik lachte me wél suf. In het nummer hadden we bij wijze van gimmick heel subtiel het geluid van een overgaande telefoon ingemixed. We hadden de wilde fantasie dat heel Nederland naar de telefoon zou grijpen als ze ons nummer voor de eerste keer op de radio zouden horen.
Tijdens zijn aandachtige beluistering had die AR manager dus verschillende keren zijn telefoon opgenomen, er verbaasd naar gekeken en weer terug geleg!!!
​
Enola Gay
Karin de Kock, Wim Catshoek, Martin Koster, Herman Haas, Peter Wessel
studio 150
1981
​
Ooit, lang geleden, kwam dit nummer tot stand op mijn zolderkamertje. Op 4 sporen teac en een heuse Roland chorus/delay machine. Ik had een tv programma gezien over de bemanning van de Enola Gay, de B-29 bommenwerper die de bom op Hiroshima gooide. In dat programma werd de mythe ontkracht dat de bemanning op weg was zonder te weten welk verschrikkelijk wapen ze aan boord hadden. Hoe kan je immers piloten en bemanning van te voren al opzadelen met het idee dat ze tienduizenden mensen in een klap gaan doden. Dat zou niemand op zijn geweten willen hebben. In het programma werd beweerd dat de bemanning wel degelijk en heel precies wist wat ze gingen doen. Ook toen dus al news en fake news
Geen vrolijk nummer dus.
Statements.
Karin de Kock, Wim Catshoek, Martin Koster, Herman Haas, Peter Wessel
studio 150
1981
Dit nummer heette eigenlijk Come on baby. Met een latere band ( Fireman Cook) hebben we dit ook gespeeld en toen heette het plots Statements. Dat past wel beter bij de tekst alhoewel de zin Come on baby nogal eens voorkomt in de tekst :)
​
​
​
​