top of page

Karma Repair Kit 1970-1975

Na mijn eerste beatband The Mooch en de flower power band Home of Brew was ik plots lid van de band Karma Repair Kit. Karma was een van de eerste folkbands in Zeeland, tenminste, voorzover ik weet en kan nagaan. Ik kan me niet meer herinneren hoe dit initiatief tot stand kwam. In ieder geval zaten Wim Catshoek, Eelco Tamminga, Jan Felius en ik op een gegeven moment op de zolderkamer van Eelco aan de Oostsingel te Goes te spelen.
De keus was gevallen op akoestische muziek. Dat was eigenlijk min of meer afgedwongen door onze financiële situatie. Het was inmiddels een tijd waarin bands hun eigen PA system gingen kopen. Daarmee kon je immers beter je sound regelen. Dat kostte behoorlijk veel geld én het gevolg was dat de muziek nóg harder werd. Wij hadden als arme scholieren geen centen om dat te betalen en we besloten om gewoon radicaal de andere kant op te gaan: Nauwelijks installatie en zacht en intiem spelen. Daarmee raakten we automatisch de randen van de akoestische folkmuziek. 
De formule sloeg goed aan en veel optredens volgden met als hoogtepunten optredens in De Doelen en tijdens de VPRO Campus in Torenvliet, Middelburg.
Na twee jaar verhuisde ik naar Amsterdam voor mijn studie Nederlands en ging vaak in het weekend naar Zeeland voor optredens. Repeteren werd lastiger en ook Wim en Jan hun studies namen meer en meer tijd in beslag. Vanzelfsprekend kwam er een eind aan Karma Repair Kit.
 

Eelco ging toen samen met Jaqueline Erwich verder als folk duo. 

Na een jaartje of zo sloten Wim en ik ons daar weer bij aan en wat we toen Karma II noemden speelden we nog tot zeker 1975 verder.

bottom of page