top of page

Two of us

 

Toen een tijdje geleden hun succesvolle band My Generation stopte, viel er even een vacuüm voor Karin de Kock en Peter Wessel. In de aanloop naar een nieuw te formeren band besloten ze niet te wachten met optreden en gingen onder de naam Two of Us (Beatles, White album) met zijn tweeën aan de slag. Dat hadden ze gek genoeg in de afgelopen ongeveer 25 jaar dat ze  samenwerkten nog nooit gedaan.
 
Met alleen gitaar, en stem komt het er echt op aan. De liedjes werden tot op het bot uitgebeend en wat overbleef is de pure essentie; ontdaan van alle versiering blijven alleen de echt goeie liedjes overeind. Bij hun optredens deden ze een greep uit de sixties, seventies en eighties, veel ervan goed voor een notering in de Top 2000. In deze samenstelling deden ze een paar succesvolle optredens. Als snel ontstond het idee om ieder optreden een derde muzikant mee te vragen. Daarmee zou elk optreden voor zowel Karin en Peter als wel voor het publiek iets nieuws hebben.
 
Tijdens een optreden in de Middelburgse Drukkerij was deze gastmuzikant Wim Beun op contrabas. Wim is docent aan de Zeeuwse muziekschool en wist met zijn basspel een fraaie ondergrond te creëeren. Dat beviel wel heel erg goed. Diezelfde dag besloten ze gedrieën dat Wim vast lid werd van Two of Us. Later deed Peter de Smet ook mee op dobro en steel guitar. maar het bleef Two of us :) 

bottom of page