top of page

Koud en Hries

drums: Matthijs Sturm
dobro: Peter de Smet
vocals: Lindy de Jong, Peter Wessel
overig: Peter Wessel
zeg 's liefje wat we hier nou toch doen
't leven dat we leven,
dat maakt mij zo moe
 
's ochends naar het werk,
's avonds gelijk weer naar huis 
ik kan er niet meer tegen
ik voel me net zo'n grijze muis
 
meteen na het avondeten,
gaat het nieuwe plasma scherm aan
Jos Broeke zegt in Full HD:
'Er komt een nieuwe storm aan'
Dit lied is een duet met Lindy de Jong. Lindy is van origine een Friezin maar ze woont al zo lang in Zeeland dat ze het Zeeuws al redelijk onder de knie heeft :)
 
Op de rest van het album tref je Lindy ook aan als backingzangeres. Een eerste stem, tweede, derde stem toevoegen? Geen probleem. Lindy schudt ze zo uit haar mouw. 
Ik kende Lindy nog niet zo lang maar dat hield ons niet tegen om in 2016  samen een mooi Valentijnslied voor Omroep Zeeland te schrijven.
Koud en Hries - Peter Wessel
00:00 / 00:00
Deze Bevelandse Blues zing ik samen met Lindy de Jong. Ik heb het duet geschreven in de tijd dat Jos Broeke nog dagelijks op de, toen gloednieuwe plasma tv's,  via Omroep Zeeland het weerbericht over ons uitstortte .

Je hoort Peter de Smet op dobro. Peter ken ik al lang. Ten eerste ken ik hem als excellent Luthier, bouwer van buitengewoon goede gitaren Ik mag mezelf de gelukkige bezitter van een heuse 100% handgebouwde De Smet gitaar noemen. Het is mijn meest gekoesterde instrument. Natuurlijk omdat hij volledig handgebouwd is naar mijn wensen. 
Daarnaast heb ik met Peter een aantal jaren samengespeeld.
In de JP & The Seegersessionband speelde hij steelguitar en dobro. 
Een enkele keer doen we eens wat samen in The Spot, Middelburg
 
Een leuke anekdote:
Peter is een uiterst nauwkeurig mens. Dat moet je natuurlijk wel zijn als je gitaren met de hand bouwt. En zo wil hij bv ook altijd graag op tijd komen bij een optreden. Hij heeft ook nogal wat materiaal om op te bouwen. Hij spande echter een keertje de kroon toen hij een week eerder ter plekke verscheen dan de datum waarop ons optreden gepland stond! Foutje in de agenda :)
Ga hier naar Peter zijn site
bottom of page