top of page

Fire Man Cooke

Om een of andere reden worden de meeste bands geformeerd rond een en de zelfde zanger (of zangeres). FIRE MAN COOK niet. Deze band beschikte over meerdere (uitstekende ) leadstemmen. Het was voor de componisten van de groep een luxe om geen rekening te hoeven houden met de eventuele beperkingen van de zanger of zangeres. Bij FIREMAN COOK is er altijd wel iemand wiens stem perfect past bij het het betreffende nummer. KarinAnneke en Alex doen afwisselend de leadvocalen en de backing. Marlon en Aag voegen hier prachtige stemmen aan toe. 

Het is dus duidelijk dat meerstemmige zang bij FIRE MAN COOK een prominente plaats inneemt. Voeg er de rauwe gitaarkracht van Peter en Alex aan toe, ondersteund door de altijd maar doorgroovende Rob en Marlon, en je hebt de kruidige mix die Aagje verder met haar listige viool- en mandoline licks afmaakt.

 

Fire Man Cook was bekend om zijn eigenzinnige & eigengemaakte repertoire van Pop gemixed met Rock, en af en toe een snufje Folk.

Zoals uit de namenlijst misschien blijkt, bestaat FIRE MAN COOK uit  musici die al een tijdje langer meedraaien in het Zeeuwse circuit. 

 

Zang: Karin de Kock
Zang: Anneke van Hootegem
Zang en gitaar: Alex van Hootegem
Zang en bas: Marlon Jordans
Gitaar: Peter Wessel
Zang,viool, mandoline, mandola: Aagje Feldbrugge
Drums: Rob van Akkeren

bottom of page