top of page
Zoeken

Het begin van de tweede CD is er...

In augustus 2019 zijn we begonnen met de opnamen voor mijn tweede CD.

De productie van de eerste CD heeft zeven jaar in beslag genomen. Daarover kan je ergens anders meer lezen. D'Oagste tied heb ik van A tot Z helemaal zelf gearrangeerd. Dat was best wel een eenzaam avontuur. Voor de tweede CD kies ik een andere benadering. Ad en Matthijs, de bassist en drummer, komen onvoorbereid de oefenruimte en ik speel hen een liedje voor op gitaar. Het idee is dat ze daar onmiddelijk op reageren en vanuit het gevoel dat het liedje bij ze oproept hun eigen partij bedenken.

Het arrangement komt dus niet uit mijn hoofd maar is een gezamenlijk produkt. Op die manier probeer ik een afwisselender invulling te geven aan mijn songs. We hebben op het moment (oktober 2019) tien nummers in de basis klaar. Dat wil zeggen, de drum- en baspartijen staan erop en die zijn aangevuld met basis gitaarpartijen. Over een tijdje hoop ik weer tien nummers toe te voegen op dezelfde manier waarna ik kan gaan selecteren welke songs de CD gaan halen. 

Daarna komt het tijdrovende proces van extra partijen bedenken en opnemen en wellicht weer op zoek naar gastmuzikanten waarna uiteindelijk de zang opgenomen kan worden.

Ik heb geen deadline maar ik doe mijn best om er vaart achter te zetten.Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Zoals jullie misschien weten ben ik een behoorlijke tijdje niet in staat geweest om muziek te maken. Maar de laatste maanden gaat het best wel weer lekker met me en het oude beestje is weer flink op

Mannen met paarden

In mijn vorige bericht had ik het over het lied 'Mannen met paarden' dat bijna klaar is. De fantastische Vincent Chambon zal daar een gitaarsolo op spelen. Dat is inmiddels grotendeels gebeurd maar er

alles ff on hold

In verband met mijn gezondheid moet ik mijn muzikale leven even stil zetten. Het lukt eventjes allemaal niet meer zo goed. Ik hoop dat dit niet al te lang duurt want ik heb nog zoveel liedjes die ik w

Comments


bottom of page