top of page
Zoeken

Bij Bertus Borgers op Bezoek


12 maart, weer al twee weken geleden, ging ik naar Eindhoven met een mobiele studio-uitrusting. In popgebouw PopEi zou ik Bertus Borgers ontmoeten. Een paar weken daarvoor had ik hem leren kennen tijdens een concert van hem op Een Bunder Kunst. Ik vertelde hem dat ik bezig was met opnamen voor mijn tweede, deels Zeeuwstalige, album. Er was met name een nummer bij waar ik heel graag een saxofoon zou horen. Ik vroeg hem wat hij voor zo'n studio-opname rekende. Dat was best wel wat. Maar toen hij begreep dat ik independent ben

en niet met grote platenmaatschappijbudgetten werk, zei hij dat hij me best wel wilde helpen. Ik stuurde een paar dagen later de mp3 van het nummer en Bertus reageerde dat hij het helemaal zag zitten. En als ik de huur van de opnameruimte voor mijn rekening nam en een paar drankjes aan de bar (wat later twee glazen water bleken te zijn) dan was het OK! Fantastisch. Opgetogen ging ik dus naar Eindhoven, wel enigszins behoedzaam omdat op dat moment Brabant al ernstig getroffen was door de Corona crisis. Voor Bertus valt het helemaal niet mee want op dat moment waren in feite al zijn komende optredens gecancelled. Een klein drama. En dat is er sindsdien niet beter op geworden.

Maar niet tegengehouden door deze ellende blies hij in een half uurtje een prachtige partij in op het nummer: saemen hae. Ik popel echt om het te laten horen en misschien ga ik het wel eerder afmixen dan de rest zodat ik het ga uitbrengen als single. Want voorlopig ligt alles wel een beetje stil nu. Deze week had ik afgesproken met Peter de Smet die steel guitar en dobro gaat inspelen op een paar nummers en daarna zou ik met Melanie Overbeeke viool en stringpartijen gaan doen. Dat ligt nu wel helemaal stil.

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Zoals jullie misschien weten ben ik een behoorlijke tijdje niet in staat geweest om muziek te maken. Maar de laatste maanden gaat het best wel weer lekker met me en het oude beestje is weer flink op

Mannen met paarden

In mijn vorige bericht had ik het over het lied 'Mannen met paarden' dat bijna klaar is. De fantastische Vincent Chambon zal daar een gitaarsolo op spelen. Dat is inmiddels grotendeels gebeurd maar er

alles ff on hold

In verband met mijn gezondheid moet ik mijn muzikale leven even stil zetten. Het lukt eventjes allemaal niet meer zo goed. Ik hoop dat dit niet al te lang duurt want ik heb nog zoveel liedjes die ik w

Comments


bottom of page